Dag og nat snitter

Dag og nat snitter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 21 stk.
KonditoriRet : Konditori - Snitter

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dag og nat snitter, billede 4 Dag og nat snitter, billede 1 Dag og nat snitter, billede 2 Dag og nat snitter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Linsedej:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Creme:
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
100 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
300 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Alle ingredienser blandes til en lind masse - stilles koldt i 1 time.

Rulles ud og forbages på bageplade (33x38 cm ) ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Linsedej:
Smuldr fedtstoffet i melet. Tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommerne. Læg dejen koldt mindst 1 time.

lav imens cremen. Bring fløde eller mælk og den flækkede vanillestang i kog. Pisk æg, sukker og maizenamel sammen. Hæld lidt af den kogende mælk i ægge blandingen og hæld det derpå tilbage i gryden. Giv cremen et kort opkog. Tag den fra varmen og lad den blive kold.


Smør et lag hindbærmarmelade på mørdejsbunden, fordej cremen ovenpå.

Rul linsedejen ud til samme størrelse som mørdejen ca. 3 mm tyk og læg dejen oven på cremen.

Bages ved 210 grader C til linsedejen er sprød og gylden.

Efter afkøling skæres kagen i (3) strimler ca. 10 cm i bredden og de glaseres halvt med hvid og halvt med brun glasur (lav først den hvide og rør kakao i det der er tilbage), strimlerne skæres nu i stykker i ønsket brede 4-5 cm.





karakterer:
Opskriften er vist 55317 gange,
og udskrevet 798 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 27272 (6493 kcal)
KJ pr. stk. 1298 (309 kcal)
Vægt ialt 1727 gram
Vægt pr. stk. 82 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1579 KJ (376 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 17.4 gram
Kulhydrat 51.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-12 09:22:26
En god kage - smager næsten som dem hos bageren :-) Det passer bedre med dobbelt potion af cremen.