|
600 |
gram |
Rødspættefilet600 gram Rødspættefilet 1 rødspættefilet vejer ca. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Fyld:
|
60 |
gram |
Løg, pillet vægt60 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
100 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
0.5 |
bdt. |
Persille, frisk0.5 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
|
|
|
|
|
Grønsagsbund:
|
100 |
gram |
Løg, pillet vægt100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
1 |
fed |
Hvidløg1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
25 |
gram |
Smør25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
120 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt120 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
150 |
gram |
Persillerod150 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
|
1 |
ds. |
Hakkede tomater, 400g1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
|
1 |
dl. |
Vand1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
evt. |
Jævning evt. Jævning
|
|
|
|
| |
Rødspættefileterne rengøres og drysses med salt og peber.
Løget pilles og hakkes fint.
Guleroden skrælles og rives fint.
Persillen skylles og hakkes fint.
Løg, gulerod og persille blandes og fordeles over fileterne.
Fileterne rulles og holdes sammen med tandstikkere.
Grønsagsbunden laves ved at løget pilles og hakkes fint.
Hvidløget pilles og presses.
Gulerod og persillerod skrælles og rives groft.
Løg og hvidløg svitses i fedtstoffet i en gryde, til løgene er klare.
Gulerod og persillerod tilsættes sammen med flåede, hakkede tomater og vand.
Grønsagerne koger i ca. 5 min. under låg, til de er møre.
Jævning kan evt. tilsættes, hvis der ønskes en jævn bund.
Grønsagerne smages til med salt og peber.
Rødspætterne lægges i grønsagerne, og retten simrer i 8-10 min. under låg.
Servering:
Rødspætteruller på grønsagsbund serveres med persilledryssede kartofler.
Tips:
Variation:
Pastinak kan anvendes i stedet for persillerod.
|