Gammeldaws julesylte

Gammeldaws julesylte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 40 Pers.
PålægRet : Pålæg - Sylte

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Allan

Indsendt :      Red :
Gammeldaws julesylte, billede 4 Gammeldaws julesylte, billede 1 Gammeldaws julesylte, billede 2 Gammeldaws julesylte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4000 gram Nakkefilet. helt afpudset
3 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
4 Laurbærblade
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   
750 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Allehånde, hel
2 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Svinekødet skæres i grove tern, dækkes med koldt vand, sættes over at koge, skummes
Tilsættes de 3 hele pillede løg ( evt. 4 - 5 gulerødder, kan senere bruges til pynt i bunden af sylten ). Laurbærbladene og lidt salt, koger over svag varme, til kødet er så mørt, at man kan skille det med en gaffel.

kødet tages op, skæres eller rives i små tern eller stykker suppen koges nu ind til ca. halvdelen med de hakkede løg, når løgene er møre, tages de op og blandes med kødet, tilsættes knust allehånde, peber og salt efter smag.

Kommes i forme, presses meget lidt, overhældes med væden, til kødet er dækket, står koldt i ca. et døgn.

Tips:

Serveres med groft rugbrød sennep og rødbeder.





karakterer:
Opskriften er vist 137206 gange,
og udskrevet 4052 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 33264 (7920 kcal)
KJ pr. Pers. 831 (198 kcal)
Vægt ialt 5606 gram
Vægt pr. Pers. 140 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 593 KJ (141 kcal)
Protein 13.3 gram
Fedt 8.8 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-11-13 10:44:07
Jeg salter kødet så det får farve og kommer husblas i suppen som jeg hælder over kødet når det er kommet i forme. Kan fryses. Gurli.

  -   2016-12-02 13:52:03
Glem alt det gamle med grisehoveder. Den her opskrift med nakkefilet er super og det smager bare perfekt...!!!

  -   2015-11-17 07:34:47
jeg bruger altid skank;) meget kød og meget stivelse når man koger skindet forsat ;)

  -   2009-11-07 21:30:35
Sylte er fryseegnet

  -   2009-11-07 21:30:13
Vi brugte nakkefilet, og sylten blev næsten for "god" den kunne godt have brugt noget mere fedt. Vi måtte også koge den op igen og tilsætte 10 blade husblas da den skilte meget.

  -   2008-11-18 19:02:11
Det er en stor portion, KAN DEN FRYSES ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Det forekommer mig mærkeligt at kalde dette for en "gammeldaws" - i gamle dage lave man sylte af grisehoved! Det kan i øvrigt anbefales at putte allehånde i enhver grisesylte.