Gammeldaws julesylte
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Allan Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svinekødet skæres i grove tern, dækkes med koldt vand, sættes over at koge, skummes
Tilsættes de 3 hele pillede løg ( evt. 4 - 5 gulerødder, kan senere bruges til pynt i bunden af sylten ). Laurbærbladene og lidt salt, koger over svag varme, til kødet er så mørt, at man kan skille det med en gaffel. kødet tages op, skæres eller rives i små tern eller stykker suppen koges nu ind til ca. halvdelen med de hakkede løg, når løgene er møre, tages de op og blandes med kødet, tilsættes knust allehånde, peber og salt efter smag. Kommes i forme, presses meget lidt, overhældes med væden, til kødet er dækket, står koldt i ca. et døgn. Tips: Serveres med groft rugbrød sennep og rødbeder. |
|
Opskriften er vist 137206 gange,
og udskrevet 4052 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (31 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-11-13 10:44:07 Jeg salter kødet så det får farve og kommer husblas i suppen som jeg hælder over kødet når det er kommet i forme. Kan fryses. Gurli. Morten A - 2016-12-02 13:52:03 Glem alt det gamle med grisehoveder. Den her opskrift med nakkefilet er super og det smager bare perfekt...!!! steen galvit - 2015-11-17 07:34:47 jeg bruger altid skank;) meget kød og meget stivelse når man koger skindet forsat ;) Per - 2009-11-07 21:30:35 Sylte er fryseegnet Per - 2009-11-07 21:30:13 Vi brugte nakkefilet, og sylten blev næsten for "god" den kunne godt have brugt noget mere fedt. Vi måtte også koge den op igen og tilsætte 10 blade husblas da den skilte meget. J.Tv. - 2008-11-18 19:02:11 Det er en stor portion, KAN DEN FRYSES ? Niels Jermiin - 2005-01-01 01:01:01 Det forekommer mig mærkeligt at kalde dette for en "gammeldaws" - i gamle dage lave man sylte af grisehoved! Det kan i øvrigt anbefales at putte allehånde i enhver grisesylte. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne