Enebærgryde

Enebærgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Enebærgryde, billede 4 Enebærgryde, billede 1 Enebærgryde, billede 2 Enebærgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Nakkefilet. helt afpudset
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
15 Enebær, hele
0.5 tsk. Rosmarin, tørret
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Kulør
  evt. jævning
   
Opskrift:
Skær svinekødet i tynde strimler. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.

Læg alt kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, Creme fraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme, ca. 1 time. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes.

Serveres med Kartoffelmos se opskrift her
eller bagt kartoffelmos, se opskrift her





karakterer:
Opskriften er vist 361639 gange,
og udskrevet 8567 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15842 (3771 kcal)
KJ pr. Pers. 2640 (628 kcal)
Vægt ialt 1504 gram
Vægt pr. Pers. 250 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1053 KJ (250 kcal)
Protein 12.6 gram
Fedt 22.3 gram
Kulhydrat 0.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-27 21:30:28
Meget god

  -   2020-10-30 13:03:15
himmelsk

  -   2012-07-16 14:48:51
Prøv at tilsætte et stykke blåskimmelost. Samt ristede svampe og bacon inden servering, så er det et helt festmåltid.

  -   2011-10-19 14:43:13
Kan virkelig anbefale denne ret omend jeg aldrig har puttet rosmarin i. og så smager det fantastisk med vildsvin.

  -   2010-02-18 13:37:50
lækker gryderet... prikken over i´et er at komme pikantfløde ost i istedet for fløde:-) guf!!

  -   2009-11-16 17:19:15
Jeps...denne opskrift duer. Har brugt den flere år. Den er også super med Ris.

  -   2009-10-04 16:53:40
En ret der altid falder i god jord. God fornøjelse

  -   2009-03-23 18:14:17
Det er en meget børnevenlig gryderet, uden en hel masse ting, som de alligevel ikke kan lide. Super god

  -   2005-01-01 01:01:01
Dette er den bedste opskrift der findes, den er bare så lækker.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er simpelthen bare rigtig lækker. Jeg er normalt ikke meget for gryderetter, men denner er bare rigtig god. Den skal prøves!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er bare lækkert.

  -   2005-01-01 01:01:01
En utrolig lækker gryderet, og tilmed let at lave. Det er ikke sidste gang jeg skal prøve den.