Konvolutter

Konvolutter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Konvolutter, billede 4 Konvolutter, billede 1 Konvolutter, billede 2 Konvolutter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
190 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
190 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  ribsgele eller hindbærsyltetøj
  smuttede mandler
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Smør, mel og æg æltes sammen til en dej, der skal hvile køligt en halv time eller gerne længere.

Den rulles ret tyndt ud og skæres i kvadrater på ca. 7x7 cm.

En klat gele eller marmelade lægges på hver, og hjørnerne foldes over, så de mødes på midten og dækker geleen helt.

Pensles med æggeblommen, en mandel sættes på, så konvolutten forsegles.

Bages ved 170 grader C i ca. 15-20 minutter.

Tips:

1 portion giver ca. 30 småkager





karakterer:
Opskriften er vist 13403 gange,
og udskrevet 206 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13508 (3216 kcal)
KJ pr. Portion 13508 (3216 kcal)
Vægt ialt 770 gram
Vægt pr. Portion 770 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1754 KJ (417 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 22.4 gram
Kulhydrat 49.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-05-18 12:27:49
Vi rullede ud i ca. 3mm og det passede ok. Vi lavede en hurtig testbagning af den første konvolut, og den holdte formen bedre end den næste plade, så tænker at det er vigtigt at dejen ikke bliver for varm under forming, måske en tur i køleskabet efter de er formet.