Torsk med kartoffelgratin på grønsagsbund
Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind Kilde : Kræftens Bekæmpelse Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom grønsager, vin, lidt vand og salt i en gryde og kog væden væk for kraftig varme. Smag til med salt og peber. Fordel grønsagerne i et ildfast fad.
Kog kartoflerne møre i vand uden salt. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Pisk dem med lidt kogevand og creme fraiche. Rør krydderurter og peberrod i og smag til med salt og peber. Rør æggeblommerne i. Drys torsken med salt og peber og læg den på grønsagerne. Fordel kartoffelmosen over torsken i et tykt lag. Bliver der mos til overs kan det bages i små smurte portionsforme. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min. ved 220° til mosen er pænt gylden og torsken virker varm, når man stikker en kødnål i den. Server evt. brød til. |
|
Opskriften er vist 23864 gange,
og udskrevet 483 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Grethe K - 2007-11-02 15:22:49 Jeg elsker fiks og varierer gerne, men denne opskrift skal ihvertfald bruges mange gange. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne