Torsk med kartoffelgratin på grønsagsbund

Torsk med kartoffelgratin på grønsagsbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Kræftens Bekæmpelse

Indsendt :     
Torsk med kartoffelgratin på grønsagsbund, billede 4 Torsk med kartoffelgratin på grønsagsbund, billede 1 Torsk med kartoffelgratin på grønsagsbund, billede 2 Torsk med kartoffelgratin på grønsagsbund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.tyk torskefilet (ikke halestykke!)
600 g.grønsager i julienne f.eks. porrer gulerod og kålrabi
1 dl.tør hvidvin eller Nolly Prat
 
 Kartoffelgratin:
1000 g.kartofler i grove stykker
1 dl.creme fraiche 38%
1 bdt.hakket persille og lidt bladselleritop
2 spsk.fintrevet peberrod
2 æggeblommer
 
Opskrift:
Kom grønsager, vin, lidt vand og salt i en gryde og kog væden væk for kraftig varme. Smag til med salt og peber. Fordel grønsagerne i et ildfast fad.

Kog kartoflerne møre i vand uden salt. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Pisk dem med lidt kogevand og creme fraiche. Rør krydderurter og peberrod i og smag til med salt og peber. Rør æggeblommerne i.

Drys torsken med salt og peber og læg den på grønsagerne. Fordel kartoffelmosen over torsken i et tykt lag. Bliver der mos til overs kan det bages i små smurte portionsforme.

Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min. ved 220° til mosen er pænt gylden og torsken virker varm, når man stikker en kødnål i den.

Server evt. brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 23953 gange,
og udskrevet 485 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-11-02 15:22:49
Jeg elsker fiks og varierer gerne, men denne opskrift skal ihvertfald bruges mange gange.