Rugklapper
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Udrør gæren i det lune vand (max 37 grader C.), tilsæt olie, salt, honning og rugmel. Kom så hvedemelet i, først halvdelen og dernæst små dele ad gangen.
Æltes med 200 tag til en glat dej.
Hæver i 1 time.
Deles i 10 - 14 lige store stykker, der formes til flade rektangulære klapper. Hæver 30 min. på bageplade tildækket. Pensles med lidt vand eller olie og prikkes med en gaffel. Bages ved 200 grader C. Alm. ovn i 15 min. Tips: Købe rugklappere måler ca. 11x7 cm. Dem vi har bagt på billedet er noget mindre, men man bestemmer jo selv størrelsen. |
|
|
Opskriften er vist 33297 gange,
og udskrevet 756 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Bettina - 2013-10-09 11:44:44 Jeg er enig i, at opskriften mangler en del mel. Jeg kom nok ca. 100 gr mere hvedemel i, for at dejen blev nogenlunde "glat". weena - 2013-08-15 18:12:01 Jeg har nu forsøgt mig med opskriften 3 gange og resultatet er det samme: Krummen forbliver klæg, uanset om jeg bager brødene i 25, 35 eller 45 minutter. Jeg ærgrer mig over at have brugt ølandshvede på det produkt. Susanne - 2007-01-03 10:53:35 Iflg opskriften er det alt for lidt mel. Men ellers er den da god og kan anbefales til madpakker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne