Claus' Torsk i Karry

Claus' Torsk i Karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Claus

Indsendt :      Red :
Claus Claus Claus Claus
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
800 gram Torskefilet uden skind
   
  Sauce:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 spsk. Karry, mild
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Skær porerne i pæne skiver og lad dem derefter koge i ca. 10 minutter til de er lidt bløde. Derefter fordeler du dem jævnt i et olieret fad og placere derpå fisken.

Sauce:
Bland ingredienser til saucen godt og hæld dem over porrerne og fisken. Søg for at det dækker.

Derefter i oven i 15-20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 158910 gange,
og udskrevet 6280 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (59 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12206 (2906 kcal)
KJ pr. Pers. 3051 (726 kcal)
Vægt ialt 2794 gram
Vægt pr. Pers. 698 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 436 KJ (104 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 10.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-22 19:40:04
Lækker ret, hele familien kan lide. Lægger torsken (eller pengasius fillet) nederst, porrer ovenpå. Og har i dag brugt madlavningsfløde, som smagte (næsten) lige så godt. :-)

  -   2017-07-02 17:31:49
Retten er ok, men ikke prangende.

  -   2016-02-21 08:56:12
"Brænd" karryen, med lidt revet æble og ingefær. Hvis man har en foodprocessor Tilsæt lidt fint skivet gulerod sammen med groft skivet porre, og blancere dette ca. 4 minutter

  -   2013-09-12 17:08:00
Dejlig nem og velsmagende ret - børnene elsker den. Jeg kan anbefale bulgur som alternativ til risene.

  -   2012-08-11 14:08:08
Fantastisk velsmagende. Husk at drysse salt og peber på torsken, inden sovsen hældes på. Det bliver super lækkert. Jeg brugte også mindre karry. 3 spsk. er for stærkt for vores familie, men det var nu også bare en helt almindelig karry.

  -   2012-02-19 08:12:24
Virkelig god ret - let at tilberede og velsmagende, blot skal den have mere end 20 min. i ovnen.

  -   2012-02-16 19:51:59
god opskrift, når man tænker på hvor let den er at lave. et super velsmagende måltid der kun tager et split sekund at bikse sammen.

  -   2012-01-19 18:39:54
Klasse.... Sovsen kan varieres med mange andre krydderier..

  -   2012-01-11 09:10:01
Saucen er meget tynd. Det vil være en god idé at komme lidt jævning i. Ellers en supergod ret :)

  -   2010-05-17 16:43:18
Den er super god og nem jeg har mange gange lavet den ovnklar dagen før,smager fantastisk

  -   2010-05-09 18:55:37
Med 3 spsk. mild karry fra Fakta er retten uspiselig. Måtte lave sovsen om med 3 tsk.

  -   2010-02-22 08:37:32
Efter min mening skal porrerne kun koges ca. 5 minutter, ellers bliver de alt for blattede.

  -   2009-12-01 10:45:21
Lækker ret! Prøv at svitse porrerne i lidt oliven olie inden de kommes i fadet, det giver en super nøddesmag og det passer rigtig godt til torsken.

  -   2008-02-16 12:06:33
Meget lækker og velsmagende, jeg serverede ris til

  -   2005-01-01 01:01:01
Ovenstående er en fantastisk kombination. En anden smagfuld variant er at udskifte fløden (den der sætter sig) med en light kokusolie.

  -   2005-01-01 01:01:01
Super velsmagende og meget nem at lave.