Lyonsnitter

Lyonsnitter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KonditoriRet : Konditori - Snitter

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Lyonsnitter, billede 4 Lyonsnitter, billede 1 Lyonsnitter, billede 2 Lyonsnitter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 spsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Marengsmasse:
300 gram Ren rå marcipan
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 stk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
400 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
evt. Hasselnøddeflager
   
Opskrift:
Mørdej:
Smørret smuldres i melet tilsat bagepulver. Heri æltes sukker og æggeblommer. Mørdejen æltes godt sammen, og udrulles på en bradepande eller bageplade med kant.
Forbages i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 20 min. Stikkes evt. med en gaffel for at give lufthuller.


Marengsmasse:
Marcipanen deles evt. i mindre klumper inden den røres sammen med de øvrige ingredienser til en jævn masse.

Når mørdejsbunden er forbagt sprøjtes først en kant maronmasse rundt i kanten, sprøjt dernæst striber diagonalt på bunden. Imellem disse striber sprøjtes hindbærmarmeladen.

Bages nu ved 200 grader C. alm. ovn ca. 15 minutter til overfladen er gylden.

Skæres ud i snitter menes at kagen stadig er varm vi har skråret dem i 5x10 cm. smitter.





karakterer:
Opskriften er vist 6374 gange,
og udskrevet 96 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 33511 (7979 kcal)
KJ pr. Portion 33511 (7979 kcal)
Vægt ialt 2108 gram
Vægt pr. Portion 2108 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1589 KJ (378 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 14.7 gram
Kulhydrat 57.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu