Hjemmelavet mayonaise
Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Olie Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sørg for at både skål og ingredienser har stuetemperatur, inden du begynder. Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem tykke. Rør sennep, salt og peber i og pisk alt godt sammen.
Tilsæt olien dråbevis under konstant piskning, hver dråbe skal være helt absorberet inden der tilsættes mere. Når mayonnaisen begynder at blive tyk og blank, kan olien tilsættes i en tynd stråle. Når mayonnaisen er færdig, røres vineddiken eller citronsaft i. Hvis mayonnaisen bliver meget tyk, inden al olien er tilsat, kan man røre et par dråber vand i. Opbevar mayonnaisen i køleskabet. Tips: Mayonnaisen kan også laves i en blender. Først blendes æg og krydderier, og derefter tilsættes olien i en jævn stråle, indtil mayonnaisen er tyk og blank. Til sidst blendes vineddiken eller citronsaft i. |
|
Opskriften er vist 160842 gange,
og udskrevet 3367 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Ulla - 2011-09-11 19:18:02 God opskrift... men jeg bruger altid rapsolie, og for at gøre den mindre fed kommer jeg 1/2 l. creme fraice 6% i. arne Dilling - 2011-09-02 18:27:36 Det er en rigtig dårlig ide at lave det i en blender. Det er ikke muligt at følge med i hvad der forgår, derudover er det noegt forfærdeligt svineri Alan - 2010-10-17 23:45:03 Hvis mayonaisen bliver for flydende, så kan man tilsætte noget af æggehviden, medens man blender, mayonaisen stivner øjeblikkelig. Pernille - 2010-09-10 18:43:17 Jeg har prøvet mange gange at lave mayo( ikke denne opskrift) hvor den blev bitter. Fandt til sidst ud af at det er fordi olien under ingen omstændigheder må være koldpresset! For så bliver den næsten med garanti bitter. Prøv nettos solsikkeolie i 1l plastflaske, den fungerer fint, det vil det samme produkt fra en anden butik sikkert også. Vh fra en som troede hun aldrig skulle lave velsmagende mayo! anonym - 2010-09-09 11:39:56 Min bliver fuldstændig flydende - nogle forslag til hvorfor? Jeg tog godt nok æggeblommer fra køleskabet pga. utålmodighed... Er det skyld i det? Randi - 2010-07-27 12:59:59 Hjælp! Nu har jeg igen vovet mig ud i at lave mayo, og igen er den blevet bitter! Brugte en opskrift der minder meget om denne, men med mindre sennep og citron i stedet for noget af eddiken. Brugte rapsolie m holdbarhed til marts 2011. har tidligere brugt solsikkeolie m samme resultat. Jeg har tjekket holdbarhed og smagt på alt. Intet smager bittert hver for sig! Meget mystisk! Kan nogen hjælpe? Hvad gør jeg forkert? Randi! Jakob - 2010-07-16 13:55:09 Proev evt med 2 tsk sennep, 1 tsk hvidvinseddike og saa tilfoej lidt citronsaft. mallemus - 2010-07-06 23:43:51 hvor lang tid kan den holde sig? lia - 2009-09-24 10:10:20 prøv med lidt mindrer sennep Kaspar Vig - 2009-07-30 20:18:21 Dette er en rigtig god opskrift; jeg vil dog foreslå 1 spsk. hvidvinseddike is stedet for 2. Det giver et lidt mindre syrligt resultat, hvilket vil fremme smagen af de krydderier man eventuelt har tilsat. Ib Herskind - 2005-01-01 01:01:01 Dette er en udmærket opskrift på en god mayonaise.... - Olien bør være en "neutral" olie - og ikke eks. Olivenolie, med mindre du ønsker denne variation karin - 2005-01-01 01:01:01 helt god, også med lidt citron i stedet for sennep |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne