Krydderkage bradepande

Krydderkage bradepande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Krydderkage bradepande, billede 4 Krydderkage bradepande, billede 1 Krydderkage bradepande, billede 2 Krydderkage bradepande, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
1 spsk.kanel
2 tsk.ingefær
2 tsk.nelliker
1 tsk.Muskatnød, stødt
400 g.farin
1 fl.mørk hvidtøl
 
Opskrift:
Tænd ovnen og indstil den på 170 grader C. alm. ovn. Pensel formen med smeltet smør, og drys den med mel eller rasp.

Bland melet med hævemiddel og krydderier. Rør øllet i og pisk det til en klumpfri masse (nemmest med en el-håndpisker). Til sidst tilsættes farin .

Dejen hældes nu ud i en bradepande, og bages 50-60 minutter til den er gennembagt.

Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle 5 minutter i formen, hvorefter kagen vendes ud til afkøling på en bagerist.

Ved servering :
Kagen skæres i skiver og smøres med smør.

En meget enkel kage at bage, og yderst velsmagende.





karakterer:
Opskriften er vist 62490 gange,
og udskrevet 728 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-15 19:47:01
Ser god ud, men det ville måske være en idé ikke at anbefale smør i en kage man kalder vegansk...

  -   2008-12-04 00:32:01
Dejlig krydderikage, jeg synes den vinder ved lidt "smørcreme" lagt ind i midten. Her har jeg brugt Philadelfia light, flormelis og lidt revet citronskal og et tyndt lag orangemarmelade af den bitre slags. Kagen gav pote hos familien.

  -   2008-04-10 11:27:01
Denne kage kaldes også en ølkage. Skal spises med smør på. Så er den rigtig lækker.

  -   2007-04-01 21:28:11
kan man undvære øllet? erstatte med noget andet evt??

  -   2005-01-01 01:01:01
Mægtig fin kage, kan også laves i bradepanne og serveres med glasur med lidt citronsaft i da det giver en fin nuance til det søde krydrede