Pinekød på fennikelgrene

Pinekød på fennikelgrene, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 stk.lammebryst
 groft salt
10-12 knuste enebær
2 spsk.tørret timian
2-3 knuste laurbærblade
 
 
Opskrift:
Kødet indgnides godt med saltet og krydderierne og ligger køligt i 4-5 dage. Herefter skal det hænges op og lufttørres et tørt og lunt sted, f.eks. i et gammeldags fyrrum.

Kødet skæres nu ud i de enkelte ribben, som skal koldrøges i 4-5 timer over bøgesmuld, og er nu klar til brug.

Det skal grillsteges på samme måde som spareribs.

Eller tilberedes således:
I en stor fladbundet gryde lægges en håndfuld fennikelgrene. Der hældes vand ved, så bunden er dækket hele tiden under tilberedningen. Pindekødet lægges ovenpå grenene og dampes under låg i 1 1/2 time indtil det er mørt.

Tips:

Bøgesmuld til røgning. En god håndfuld fennikelgrene kan købes flere steder der handler med grilludstyr.





karakterer:
Opskriften er vist 10971 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Pinde kødet Eller på Norsk " Pinne kjøtt" er en traditionel jule spise som er især udpræget i den vestlige af Norge .Her bruges der dog birke kviste (Pinne) og deraf navnet.Tiberedningen er dog lidt anderledes der .