Pinekød på fennikelgrene
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst Indsendt : |
|
|
Kødet indgnides godt med saltet og krydderierne og ligger køligt i 4-5 dage.
Herefter skal det hænges op og lufttørres et tørt og lunt sted, f.eks. i et gammeldags fyrrum.
Kødet skæres nu ud i de enkelte ribben, som skal koldrøges i 4-5 timer over bøgesmuld, og er nu klar til brug. Det skal grillsteges på samme måde som spareribs. Eller tilberedes således: I en stor fladbundet gryde lægges en håndfuld fennikelgrene. Der hældes vand ved, så bunden er dækket hele tiden under tilberedningen. Pindekødet lægges ovenpå grenene og dampes under låg i 1 1/2 time indtil det er mørt. Tips: Bøgesmuld til røgning. En god håndfuld fennikelgrene kan købes flere steder der handler med grilludstyr. |
|
Opskriften er vist 10971 gange,
og udskrevet 160 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Robert Larsen - 2005-01-01 01:01:01 Pinde kødet Eller på Norsk " Pinne kjøtt" er en traditionel jule spise som er især udpræget i den vestlige af Norge .Her bruges der dog birke kviste (Pinne) og deraf navnet.Tiberedningen er dog lidt anderledes der . |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne