Havtaskemedaljon med jomfruhummer

Havtaskemedaljon med jomfruhummer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havtaske

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1200 g.renset havtaske uden skind
0.5 dl.Trebbiano d´Abruzzo Tratturo Reale vin
0.5 dl.koldpresset olivenolie
3 fedpillede fintskårne hvidløg
2 stilkefrisk rosmarin
0.5 skåret chilipeber
 salt
 peber
 fennikelfrø
 
 Sauce alla Franco:
12 halvpillede jomfruhummerhaler
4 pillede og flækkede kæmperejer
4 friske hele muslinger
4 friske babycalamari med hoved (blæksprutte)
0.5 dl.koldpresset olivenolie
1 fedhvidløg
0.5 dl.Trebbiano d´Abruzzo Tratturo Reale vin
0.5 dl.tomatkød
1 skefuldhakket persille
 salt
 peber
4 friske basilikumtoppe til pynt
 
Opskrift:
Sauce:
Denne tilberedes mens fisken dampes i ovnen. Steg jomfruhummer, muslinger, kæmperejer og calamari (skåret i ringe) og hvidløg i olivenolie på en tefalpande i ca. 2-3 minutter. Tilsæt hvidvin og damp muslingerne tildækket til de har åbnet sig. Krydr med salt og peber. Tilsæt tomatkød og smag til med salt og peber. Kog saucen i ca. 5 minutter.

Havtaske:
Læg den rensede havtaskehale i et ovnfast fad med vinen. Krydr med salt, peber, frisk rosmarin, peperoncino og hvidløg. Drys med olivenolie og lidt fennikelfrø. Dæk det til med alufolie og damp i en 275 grader C forvarmet ovn i ca. 40 minutter. Læg fisken på et skærebræt og skær 2 fileter langs benet. Herefter skæres fileterne på skrå, i medailloner i ca. 1 cm tykkelse.

Anretning:
Anret 3-4 medailloner på hver forvarmet tallerken, sammen med de halvpillede jomfruhummerhaler, kæmperejer, muslinger med skal og blækspruttehoveder. Drys med sauce og blæksprutteringe og pynt af med basilikumtoppe.

Tips:

Saften fra fisken kan tilsættes saucen, som også kan anvendes til en pastaforret, hvor ingredienser er halveret.





karakterer:
Opskriften er vist 15272 gange,
og udskrevet 302 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu