Helstegt kalvemørbrad med tomatsauce og artiskok-salat
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun kalvemørbraden på alle sider på en stegepande i smør og olie.
Krydr med salt og peber, tag den af panden og læg den i en lille bradepande eller et ildfast fad.
Sæt fadet i en 150 grader C. alm. ovn i ca 20 minutter.
Bruges stegetermometer, sættes det ind i midten af mørbraden fra siden, til centrumstemperaturen er 55-60 grader for rosa eller 65-68 grader hvis mørbraden ønskes gennemstegt.
Den færdigstegte mørbrad skal hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene.
Læg de soltørrede tomater i en skål og hæld kogende vand over. Sæt en gryde over med vand. Skyl de friske tomater, skær blomsten af og lav et kryds med en skarp kniv øverst i tomaterne. Kog dem et par minutter i gryden og tag dem op, så er skindet lige til at flå af. De flåede tomater skæres i tern på ca 1x1 cm. Skær baconskiverne i tern også 1x1 cm. og svits dem i en gryde sammen med finthakket hvidløg, finthakket skalotteløg og timianblade. Kom tomat-ternnene i den samme gryde og også de udblødte tomater, hæld vandet de har ligget i med. Lad nu tomatsaucen småkoge i ½ time, spæd evt. med lidt vand. Når den ½ time er gået, piskes saucen jævn med et piskeris og smages til med balsamico, honning, salt og peber. Kog kartoflerne i 20 minutter i letsaltet vand. Pil dem og skær dem i små både. Del de syltede artiskokker i stykker på størrelse med kartoffelbådene. Bland en dressing af olivenolie, citronsaft, salt og peber. Skyl rucolasalaten og riv den i mindre stykker. Bland kartoffelbåde, artiskokstykker og salat sammen i en skål, hæld dressingen over og drys til sidst flager af parmesanost over. |
|
Opskriften er vist 69758 gange,
og udskrevet 2032 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne