Helstegt kalvemørbrad med æblesalat
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun kalvemørbraden på alle sider på en stegepande i smør og olie.
Krydr den med salt og peber, tag den af panden og læg den i den lille bradepande eller et ildfast fad i en passende størrelse.
Sæt fadet i en 150 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.
Bruges stegetermometer, sættes det ind i midten af mørbraden fra siden, til centrumstemperaturen er 55-60 grader for rosa eller 65-68 grader hvis mørbraden ønskes gennemstegt. Den færdigstegte mørbrad skal hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene. Skræl kartofler og selleri. Skær kartoflerne i halve og sellerien i mindre stykker ca. 2 x 2 cm. og kog dem i rigeligt vand i 20-30 minutter til de er helt møre. Hæld vandet fra og purer kartofler og selleri med en pure-si eller mos dem med et piskeris. Tilsæt varm mælk til konsistensen er passende (som kartoffelmos). Kom et par smørklatter i og smag til med salt og peber. Skær æblerne i kvarte stykker (skal ikke skrælles) og skær kernehuset væk. Skær dem herefter i tynde både. I en skål af passende størrelse kommes nu saften fra den halve citron, piskefløden og karryen. Det røres sammen og i skålen kommes nu æblebådene, skyllede findelte salatblade og tynde skiver (½ cm) af bladselleri. Smag salaten til med salt og peber. Server nu skiver af helstegt kalvemørbrad sammen med æblesalaten og giv kartoffel-sellerimos til. |
|
Opskriften er vist 200567 gange,
og udskrevet 6466 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (37 stemmer) |
|
Kommentarer Janne Bredo - 2020-10-25 18:52:56 Uha Birthes forslag til sauce er fantastisk - tak for det ;-) Mette Mark - 2016-11-24 15:47:26 Perfekt at servere som gæstemiddag. Nemt og hyggeligt at tilberede, og resultatet blev modtaget med stor glæde af alle. Naja Buhl - 2015-11-09 18:01:29 Det ser virkelig lækkert ud. Glæder mig til at servere den for gæsterne. Hilsen Naja Birthe - 2012-12-30 18:57:22 Der mangler en anelse sauce, den kommer her: 1 stort hakk. skalotteløg, 1 fed hakk. hvidløg, 3 kviste timian, 1 laurbærblad, ½ fl. rødvin, ½ dl. portvin, 2½ dl. kalvefond, 25 g smør. Løgene sauteres i gryde med lidt olie el smør. Tilsæt krydderier og vinene. Reducer til 1/3. Fond tilsættes. Reduceres til en tæt blank masse. Sigtes gn. fintmasket sigte i mindre gryde, det kolde smør piskes i. Tilsæt salt og peber. Tilsæt evt. lidt gastrik. Bonne appetit! Lillian - 2009-01-10 10:56:41 Skal fløden piskes til salaten? anonym - 2008-02-01 08:51:27 det lyder rigtigt lækker. vil prøve når mine børn kommer hjem på lørdag anonym - 2007-11-24 08:41:41 super nemt- super lækkert! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne