Ovnstegt kalvemørbrad med persille-creme og grønne bønner
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olie og smør på en pande og brun mørbraden på alle sider.
Krydr den med lidt salt og peber.
Læg så mørbraden i en smurt bradepande eller et ildfast fad og sæt den ind i en forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.
Sæt samtidig aspargeskartofler over og lad dem koge ca. 20 minutter. Tag mørbraden ud af ovnen, når stegetiden er gået, og lad den hvile i 10-15 minutter, inden der skæres af den. Kom fonden/bouillonen i en gryde og kog den forsigtigt sammen med piskefløden, til den bliver cremet. Skyl persillen og spinaten og pluk spinatbladene af. Blend saucen med persille og spinatblade til en tæt, grøn sauce. Kom saucen tilbage i gryden, smag til med salt og peber og varm den op igen. Nip spidserne af de grønne bønner og blancher dem i kogende vand med en lille smule salt i 3-4 minutter. Tag dem op af gryden og læg dem i en si, så vandet kan dryppe fra. Varm så olie på en pande og rist bønnerne et par minutter. Krydr dem med salt, peber og citronsaft og vend de plukkede merianblade i. Skær enderne af mørbraden og skær så resten af den i 4 stykker. Stil dem på højkant på hver sin tallerken, det ser flot ud, kom den gode sauce ved, anret bønnerne rundt om og server med de kogte pillede aspargeskartofler. Tips: Husk: Ved spisningen skal hver person lægge sit mørbradstykke ned, før der skæres bidder af det. Ellers kommer man til at skære på langs af kødtrådene og så bliver kødet trevlet. Altså: Læg kødstykkerne ned og skær på tværs af kødtrådene. |
|
Opskriften er vist 178972 gange,
og udskrevet 3834 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Jens H - 2012-12-30 12:38:49 Synd at vejledning og billeder ikke hænger sammen. 'Skær enderne af og del resten i 4. Stil dem på højkant....' Billed af stegning af mørbrad: enderne er allerede skåret af. Billed af anretning: mørbrad er skiveskåret. Kartoflerne er vist ikke at typen asparges. madsvinet - 2012-12-01 20:52:55 damnn det lyder lækkert!!! Steen E. Madsen - 2008-05-18 13:46:07 - Enkelt, - anderledes, - Spændende. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne