Sauté af kalvemørbrad med farserede tomater
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad Kilde : FDB Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mørbraden afpudses for sener, evt. bimørbrad og mørbradhoved. Midterstykket skæres i 12-16 skiver, 1 cm. tykke. Skiverne bankes let med hånden.
Mørbradskiverne krydres let med salt og peber og steges 1 minut på hver side på en pande i olie og 15 gr. gyldnet smør ad flere omgange. Kalvemørbrad skiverne kommes tilbage på panden og flamberes med cognac ved serveringen.
Mælk og bouillon bringes i kog og jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand. Grundsaucen koges igennem et par minutter og gorgonzola i små stykker tilsættes. Osten smeltes i saucen under omrøring - saucen må nu ikke koge! Gorgonzolasaucen smages til med citronsaft, salt og peber. Et låg skæres af toppen af tomaterne og de udhules. Tomatkødet hakkes og gemmes. Skinke og persille hakkes. Skinke, persille og evt. hvidløg blandes med lidt af det hakkede tomatkød. Fyldet smages til med peber og fyldes i de udhulede tomater. De fyldte tomater drysses med rasp og resten af smørret fordeles på toppen. Tomaterne bages i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter. |
|
Opskriften er vist 33479 gange,
og udskrevet 607 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne