Ovnbagt torsketournedos

Ovnbagt torsketournedos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ovnbagt torsketournedos, billede 4 Ovnbagt torsketournedos, billede 1 Ovnbagt torsketournedos, billede 2 Ovnbagt torsketournedos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Torskefilet uden skind
2 spsk. Pesto 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
2 spsk. Grov sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   
  Garniture:
1 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tomatcreme:
5 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
3 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
  Pynt:
Bredbladet persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
lidt Lakserogn
Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Torsken skæres i tynde skiver. Skær på skrå med en filetkniv (som når man udskærer røget laks). Skiverne lægges ud på et fad eller en bakke.

En skive smøres med pesto, herpå lægges en skive som smøres med sennep skiftevis pesto og sennep, 4 skiver i alt og ca. 8 "tournados". Rulles og stilles på højkant i et ildfast fad.

Garniture:
Courgetten skæres i julienne (tynde strimler), der sauteres i olivenolie sammen med hakket skalotteløg og persille. Salt og peber.

Tomatcreme:
Tomaterne pureres i blenderen, sigtes så kernerne kommer fra, og saften koges ned til 1/2 dl i en kasserolle. Fiskefonden koges også ned til det halve, tilsættes fløde og koges igen til den er pænt jævnet. Tilsæt tomaterne og smag til. Lige inden serveringen sættes torsken i ovnen ved 225 grader alm. ovn i 6-7 min.

Anrettes ovenpå courgetten med sauce udenom. Pynten lægges ovenpå.





karakterer:
Opskriften er vist 34166 gange,
og udskrevet 467 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12547 (2987 kcal)
KJ pr. Pers. 3136 (746 kcal)
Vægt ialt 2903 gram
Vægt pr. Pers. 725 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 432 KJ (102 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 7.6 gram
Kulhydrat 2.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-09 21:54:44
Tak for en fantastisk opskrift! Jeg brugte rød pesto (med soltørrede tomater). Det var helt utroligt lækkert. Jeg lavede dobbelt portion af garnituren - og serverede små kartofler til. Super lækker ret. Torsken var hjemmefanget og meget, meget fin.