Mallorcinsk fiskegryde (Stegeso)

Mallorcinsk fiskegryde (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red :
Mallorcinsk fiskegryde (Stegeso), billede 4 Mallorcinsk fiskegryde (Stegeso), billede 1 Mallorcinsk fiskegryde (Stegeso), billede 2 Mallorcinsk fiskegryde (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Torskefilet uden skind
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Laurbærblade
3 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Skær torskefileterne i mindre stykker. Krydr dem med salt, peber og knust hvidløg og læg dem i den gennemfugtede stegeso.

Hak løgene groft og drys dem på. Læg tomatskiver over, så de dækker fisken helt.

Anbring laurbærbladene øverst. Hæld hvidvinen ved og kog fisken under låg ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter, til den er mør. Fjern laurbærbladene.

Til denne ret spises spaghetti med tomatpure og reven ost.





karakterer:
Opskriften er vist 41143 gange,
og udskrevet 828 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4869 (1159 kcal)
KJ pr. Pers. 1217 (289 kcal)
Vægt ialt 1904 gram
Vægt pr. Pers. 476 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 255 KJ (60 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 3.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-04 17:55:10
Fin ret, som også kan laves i ildfast fad med låg og med vinaigre/æblecider, hvis man har det og ikke lige har hvidvin.

  -   2014-01-13 00:57:51
syntes det er lang tid det skal have i ovnen når man tænker på det er torsk har ikke prøvet endnu

  -   2010-07-07 11:35:35
Det er en vidunderlig ret. Vi er vilde med den. Tak til forfatteren.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en dejlig ret. Vi spiser den med løse ris og mangler ikke sovs. Den "lalle" der bliver i gryden, når man hælder hvidvin på er nok (og smager himmelsk)

  -   2005-01-01 01:01:01
retten er god nok, men der mangler en sovs dertil, man kan f.eks lave en sovs ud af noget af hvidvinen når rettenn er ved at blive færdig(altså torsken som er i ovnen).