Indbagt torsk i lime-flødespinat

Indbagt torsk i lime-flødespinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Indbagt torsk i lime-flødespinat, billede 4 Indbagt torsk i lime-flødespinat, billede 1 Indbagt torsk i lime-flødespinat, billede 2 Indbagt torsk i lime-flødespinat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Flødespinat:
500 g.helbladet spinat evt. frossen
1 lime saft og skal heraf
2-3 dl.piskefløde
2 spsk.smør
1-2 spsk.hvedemel
2-4 spsk.sukker
 salt
 peber
 
600 g.torskefilet
 
4 plader butterdej
 
 Pensling:
1 æg
 
Opskrift:
Flødespinat:
Optø spinaten. Dette kan gøres ved at dampe den i en si, hvis man skal skynde sig. Kom lidt smør på en pande og damp spinaten et par minutter. Drys mel på spinaten og tilsæt piskefløde og kog et par minutter til sovsen har en ret tyk konsistens.

Kom saft og fintreven skal af lime og smag til med sukker, salt og groft kværnet sort peber. Der skal ofte mere sukker i, end man tror. Kom lidt sukker i ad gangen og smag på sovsen - den må ikke være sur, men heller ikke smage af sukker.

Sæt spinaten på køl og lad den køle helt af inden du lægger den på butterdejen.


Gnid fisken i salt og skyld den, dup derefter med køkkenrulle. Skær fisken i passende stykker, så de kan ligge i butterdejen.

Rul butterdejspladerne ud i kvadrater på ca. 20 X 20 cm. Læg spinatblanding i bunden, så fisk så mere spinatblanding. Træk op i hvert hjørne og saml alle hjørner over fisken og klem siderne sammen på skrå nedefter. Man kan "lime" butterdej ved at komme lidt sammenpisket æg på de flader, der skal sættes sammen og så klemme dem sammen. Man kan også pakke fisken ind i butterdej på mange andre måder - brug fantasien.

Sæt butterdejspakkerne på en smurt plade og pensel dem med æg, bag dem i oven i 20-25 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.

Server med grøn Frisk salat og flutes. Hvis retten skal være mere mættende, kan man komme noget mættende i salaten fx kogte hvide bønner.





karakterer:
Opskriften er vist 92404 gange,
og udskrevet 2646 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (49 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-02 11:33:10
Tilsæt noget flødeost eller evt. gorgonzola i flødespinaten.

  -   2015-01-19 21:44:53
Mmm lyder lækkert, men man må jo helst ikke varme spinat op igen, da nitraten så omdannes til nitrit, der er giftig for dyr og mennesker. Gode ideer til at undgå dette, i denne opskrift?

  -   2011-09-12 14:46:29
Lavede denne til en komsammen for nogle venner, det var et stort hit. Helt sikkert en opskrift, jeg vil bruge igen. :-)

  -   2011-04-27 12:03:55
Mums... Det var meget lækker men da nogle ikke kunne lide laks lavede vi indbagt laks og kylling. Det var de vilde med..... Mvh Børneskolen

  -   2007-09-17 13:55:02
det ser godt nok lækkert ud!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Drys citronpeber og salt på fiskestykkerne. Det giver en god og let krydret smag.