Resultat ved søgning efter "damp" : 129 opskrifter fundet
Kokkens favoritter
Dampet torsk i hvidvin
Del torskefileten i portionsstykker. Smør et ildfast fad og læg torskestykkerne i.
Bland rasp, revet muskatnød, hakket persille salt og peber og drys over torsken.
Hvidvinen hældes ved sammen med citronsaft efter smag. Fadet sættes i ovnen...
se mere her
Hvidvinsdampet laks
Dilden deles i 2 dele og den ene del lægges i et ildfast fad. Laksen lægges ovenpå og krydres med salt, citronpeber og basilikum. Resten af dilden lægges ovenpå laksen. Citron og balsamico dryppes over laksen og hvidvin tilsættes.
Hele...
se mere her
Dampet laks i ovn
Drys laks med salt og peber og kom dem i et fad, dryp citronsaft på.
Dildsovs:
Rør cremefraiche sammen med de finthakkede krydderurter og smag til ned salt og peber.
Fordel dildsovsen over laksen. Sæt den i ovnen ved 225 grader i et...
se mere her
Dampet helleflynder med porrer
Drys fiskeskiverne med salt og peber og dryp dem med citronsaft.
Giv de skivede porrer et kort opkog i letsaltet vand, lad dem dryppe af og bland dem med de hakkede krydderurterne ca. 1 dl. ialt. Kom dem i et ovnfast fad.
Hæld bouillon ved...
se mere her
Hvidvinsdampede hummerhaler
Grøntsagerne skæres i må tern 3x3 mm. (Brunoise).
Skær først grøntsagerne i julienne stave og vend dem kvart omgang og skær dem så i tern.
Grøntsagerne sauteres i smør, de må ikke brune.
tilsæt vin og pillede hummerhaler og damp...
se mere her
Dampet rødspætte med hvide asparges og hollandaise
Kogning af asparges:
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebræt, da de ellers nemt knækker.
Aspargesene lægges skråt i en gryde med...
se mere her
Sprængt oksebryst med dampede grønsager
Oksebrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse.
Oksebrystet koger i ca. 3 timer under låg, indtil det er mørt.
Grønsagerne...
se mere her
Dampet laks med hummersauce
Laksestykkerne fordeles i et smurt fad. Hæld lidt citronsaft over stykkerne. Hæld lidt vand i fadet og drys med lidt salt.
Dæk fadet med folie og stil det i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.
Hummersuppen koges og jævnes...
se mere her
Kylling med rygeost og dampede grønsager
Gnid kyllingen indvendigt med salt.
Bland rygeosten med hakket persille, fintsnittet purløg, salt og peber.
Løsn forsigtigt skindet fra brystet ved at føre en finger forsigtigt rundt mellem skind og kød, dette gøres fra halsen og...
se mere her