Resultat ved søgning efter "safran" : 204 opskrifter fundet
Kokkens favoritter
Paella med kylling og rejer
Skær kyllingen i tern og brun den i olien og lad det snurre i 10 min.
Kødet tages op.
Hakket løg, presset hvidløg, ris og safran kommes i.
Når det er svitset i olien, lægges kødet tilbage i gryden. Der tilsættes 6-8 dl hønsebouillon...
se mere her
Luciabrød (Adventsbrød)
Smelt smørret og bland med mælken. Varm blandingen op til den er lunken (37 gader C). Smuldre gæren i en skål og bland med lidt af den lunkne væske. Rør til gæren er opløst. Rør stødt safran i, sukker og sammenpisket æg. Bland så...
se mere her
Marokkansk lammegryde med tomat
Bland kødet med det hakkede løg, hvidløg, olivenolie, spidskommen, paprika, ingefær og salt. Lad det trække i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over.
Tomaterne koges sammen med honning, chili, kanelstang, safrantråde og smages...
se mere her
Harira - Marokkansk kikærtesuppe
Læg kikærterne i blød natten over.
Hæld vandet fra og kog kikærterne ca. 20 min. i et nyt hold vand.
Skyl kikærterne, sæt dem til afkøling og gnid skindet af.
Svits løg og snittet bladselleri i olie i en gryde, til det er mørt
Kom...
se mere her
Bouillabaisse
Olien varmes og heri letsteger det hakkede løg, hvidløg og porren i strimler, peberfrugten i strimler uden kerner, samt fennikel i terninger.
Tomaterne flås, hvis de er friske, og skæres i småstykker, dåsetomater tilsættes som de er,...
se mere her
Hummersalat med safransauce
Lad hummeren tø langsomt i køleskabet, det tager ca. 10 timer. Se i øvrigt anvisningen på emballagen.
Safransauce:
Kog vand og safran i en lille gryde, til safranen er opløst. Afkøl safranlagen. Rør æggeblommerne godt med salt i en lille...
se mere her
Muslingesuppe
Muslingerne renses godt med en stiv børste.
Hvis nogle ikke lukker sig kasseres de.
Porre, skalotteløg, hvidløg og timian svitses i olien i en stor gryde.
Hvidvin og bouillon tilsættes og bringes til kogepunktet.
Muslingerne tilsættes og...
se mere her
Marokkansk kyllingestuvning med abrikoser
Smelt smørret i en pande over middelvarme. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, safran, gurkemeje, spidskommen, koriander, paprika, peber og cayenne og sauter i ca. 10 min til løgene er møre.
Tilføj kyllingelårene, citronsaft,...
se mere her