Kagebudding/ gammeldaws brødbudding

2011-08-10
Spørgsmål fra   :  Per Johannsen

I opskriften indgår bl.a   :  Daggammelt franskbrød, æg? kardemomme, mælk, sukker,mel?

Bemærkninger   :  
Jeg ved at det hele blandes sammen og koges i vandbad. Kan serveres med sirup eller fedt og flæsketerninger. Smager rigtig godt dagen efter stegt i panden


Svar   :  
Hej Per

Hejsa. Her er den opskrift uden rosiner. den skal koge i en stor form i vandbad i nogle timer. jeg koger den gerne 3-4 timer ved svag varme . god fornøjelse.

Ingredienser :
500 gr tørt franskbrød - boller eller lignende
75 gr mannagryn
6 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 liter mælk
3 æg
1 tsk salt


Fremgangsmåde:
Brødet udblødes i mælken og røres derefter med mannagryn, æggeblommer og sukker. Smages til med saltog kardemomme. De stiftpiskede hvider vendes i. Dejen kommes ien smørsmurt og raspdrysset form med låg. Brødbuddingen bages i vandbad i en gryde i 1-1½ timr


Servering:
Vendes ud på et fad og serveres med jordbær sauce

Hanne



Se flere spørgsmål og besvarelser her.