|
Kagebudding/ gammeldaws brødbudding2011-08-10 Spørgsmål fra : Per Johannsen
I opskriften indgår bl.a : Daggammelt franskbrød, æg? kardemomme, mælk, sukker,mel?
Bemærkninger : Jeg ved at det hele blandes sammen og koges i vandbad. Kan serveres med sirup eller fedt og flæsketerninger. Smager rigtig godt dagen efter stegt i panden
Svar : Hej Per
Hejsa. Her er den opskrift uden rosiner. den skal koge i en stor form i vandbad i nogle timer. jeg koger den gerne 3-4 timer ved svag varme . god fornøjelse.
Ingredienser :
500 gr tørt franskbrød - boller eller lignende
75 gr mannagryn
6 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 liter mælk
3 æg
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Brødet udblødes i mælken og røres derefter med mannagryn, æggeblommer og sukker.
Smages til med saltog kardemomme. De stiftpiskede hvider vendes i.
Dejen kommes ien smørsmurt og raspdrysset form med låg.
Brødbuddingen bages i vandbad i en gryde i 1-1½ timr
Servering:
Vendes ud på et fad og serveres med jordbær sauce
Hanne
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|