Inger Maries kage/Brosten

2003-12-28
Spørgsmål fra   :  Mads Th. Pedersen

I opskriften indgår bl.a   :  ¼ kg chokolade ¼ kg smør 1 kg sukker 4 hele æg 1 kg mel 1 brev (6 teskefulde) bagepulver skårne mandler Chokolade og smør smeltes. Heri røres sukker, mel, æg, de skårne mandler og til sidst bagepulveret. Bages i bradepande og skæres i små firkanter mens kagen er halvvarm.

Bemærkninger   :  
Jeg har arvet min mormors gamle kogebog, inkl. opskriften på hendes legendariske "brosten"/Inger Maries kage. Problemet er bare, at der ikke står nogle angivelser af bagetid og -temperatur, og det er så her I kommer ind i billedet. Opskriften (som jeg bestemt godt kan anbefales - den giver kager a la chokoladekage, bare tørre/hårde/sprøde hen a la italienske mandelkager - lige til at dyppe i den varme kaffe) lyder som ovenfor Har I nogle skud mht bagetid/temperatur? Mvh Mads


Svar   :  
Hej Mads

Jeg har en opskrift her i kogebogen med det samme navn, og måsker du kan bruge temperatur og bagtid derfra.

Ellers er der bare at prøve.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.