Pebernødder fra Sjællands Odde

2010-12-14
Spørgsmål fra   :  Jørgen Sørensen

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Det er nogle specielle pebernædder som stammer fra Sjællands Odde og jeg vil blive meget glad hvis der er nogen som har opskriften


Svar   :  
Hej Jørgen

Jeg er fra Overby Sj Odde. Vi fik bagt pebernødderne hos bager Henriksen, fordi vi var en familie på 10 personer.
Mors opskrift (Der er jo et utal af opskrifter på pebernødder fra Odden)

3 kg sigtemel (rugmel)
5 kg hvedemel
2,5 kg mørk farin
0,5 kg sirup
8 fl. dobbelltøl (Vi bruger idag maltøl, da dobbeltøl ikke kan fås)
4 thekeer hjortetaksalt
1 brev stødt nelliker eller kardemomme

Bages ved 250 gr. i omkring 15 min. Prøv Jer frem, hvis de bages forlænge bliver de meget ghårde.

Håber du kan bruge det her til noget.
Held med det.
Johannes Larsen


Hej Jørgen

Min mor kom fra Overby,hun bagte altid pebernødder til jul ligesom min mormor også havde gjort. Desværre har jeg ikke hendes opskrift. jeg har fået en fra en ældre dame i lumsås men de smager ikke helt som min mors.der mangler nok lidt af ingredienserne men det er:

2 kg sigtemel,
½kg sirup,
½kg farin,
2 maltøl

mere har jeg ikke og bidrage med men med fælles hjælp kan vi måske genskabe denne lille seje hårde nød.

Mange julehilsner
Anne



Se flere spørgsmål og besvarelser her.