|
rugmelskager2010-12-10 Spørgsmål fra : Kirsten Schäfer
I opskriften indgår bl.a : sigtemel
brun sukker
margarine
sirup
fedt
kærnemælk
natron
anis
Bemærkninger : Det er en gammel opskrift, da der i opskriften står, at der skal for 10 øre anis i. Om det er en sønderjysk eller tysk opskrift ved jeg ikke. Jeg synes ikke, at småkagerne smager, som da mor bagte dem.
Svar : Hej Kirsten
Det lyder som om du har prøvet at bage disse kager??
Det er ikke en kage som vi kender, så vi kan desværre ikke hjælpe dig yderligere.
Med venlig hilsen
Per
Hej Kirsten
Rugmels er en variation af knæpkager som i Sønderjysk koge- og bagebog består af:
rug- byg- hvedemel sukker fedt fløde eller en moderne udgave indeholder fx:
hvedemel fløde smør sukker kardemomme citronskal hjortetaksalt og pensling med æggeblomme.
Min mor er fra Bylderup-Bov og fortæller at der var meget stor forskel på de enkelte familiers rugmels, hvilken krydderi, meltype mm.
Hendes opskrift lyder lidt mere moderne og består af:
rug- og hvedemel smør sukker sirup fløde hjortetaksalt kardemomme kanel nellike og æggeblomme til pensling.
Håber det kan give inspiration til at finde den rigtige smag og konsistens. Om det skal være med anis, sprødt eller blødt bagt -"slååch så do ka vikl dem om en finge" ;)
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|