Fiskesuppe

2010-11-17
Spørgsmål fra   :  Iris Schøler

I opskriften indgår bl.a   :  Cremet konsistens. Fiskestykker i suppen (torsk) rejer?. Oplyst den findes i Karolines julebog

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Iris

Dette er måske ikke lige den opskrift, du søger, men suppen er god!

Ingredienser:
Ca. 300 gr. fersk fisk (torsk e.l.)
Salt
2-3 fiskebouillionterninger
1/2 tsk timian
1 tsk basilikum
1-2 laurbærblade
3-4 kogte kartofler
evt 1 middelstor gulerod
evt. eddike og sukker


Fisken koges i letsaltet vand. Evt. kan man komme 1-2 fiskeboullionterninger i vandet, alt efter mængden af fisk, der bliver kogt. En halv teske timian, en teske basilikum og 1-2 laurbærblade i vandet giver en pikant smag. Når fisken har kogt i 7-10 min, sies noget af vandet over i en anden gryde. Dette bliver suppen.

Derefter kommes 3-4 kogte og skrællede kartofler i en blender sammen med noget af fiskevandet. Hvis man har kogte gulerødder liggende, kan de tages med i blenderen. Gulerødderne giver suppen en lækker gullig farve. Suppen jævnes med blandingen kartofler, gulerødder og fiskevand. Evt. kan man komme lidt frosne grønsager, f.eks. grønne ærter i suppen.

Hvis man vil hava suppen sur/sød, kan man smage den til med eddike og sukker.

Suppen smages til med salt, eddike, sukker eller bouillion

Hvis man ikke har fisk til kogning, kan suppen laves af fiskeboullionterninger opløst i vand.

Hilsen Ólavur



Se flere spørgsmål og besvarelser her.