Confit af andelår

2010-11-12
Spørgsmål fra   :  Lise Baht Justesen

I opskriften indgår bl.a   :  Anden koger meget længe i sit eget fedt

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Lise

12 Andelår pæne store
1500gr.Andefedt
1 stor håndfuld persille
1spsk. Timian
2-3 laurbærblade.

Minst 1 Døgn i forvejen gnides lårene altså andelårene ind med groft salt) stilles koldt og tildækket i 24 timer--Saltet tøres af og lårene lægges i en gryde sammen med andefedtet og persille timian og laurbærbl. Der skal det simre i 2-3 timer indtil kødet slipper fra benene.Lårene lægges nu i en Krukke og overhældes med fedtet så det dækker.Det er vigtigt at lårene pakkes så kompagt som muligt- ellers er der ikke fedt nok til at dække. Stilles koldt og tørt og kan nu holde sig i månedsvis(indtil man tager hul på det). Før serveringen sættes lårene i Ovnen ved 220 gr. indtil det overskydende fedt er smeltet fra og lårene er blevet brune og sprøde ( ca. 25 min.)

Med venlig hilsen
Vivi



Se flere spørgsmål og besvarelser her.