Stegning af moskusokse

2002-12-13
Spørgsmål fra   :  René Olsen

I opskriften indgår bl.a   :  Det er et kølle stykke

Bemærkninger   :  
Jeg har fået 7 kg moskusoksekød fra Grønland
Kan i hjælpe mig med en opskrift på moskusoksekølle med tilbehør, og hvor længe skal den stege og hvor mange grader ? mvh. René


Svar   :  
Hej Rene

Jeg vil gerne hjælpe dig, men jeg har aldrig prøvet at stege moskusokse, så jeg har ikke en afprøvet ting til dig.

Jeg plejer gerne at kigge på hvad der ligner det stykke kød jeg står med, og moskusokse er jo et stykke vild, og et stor stykke så jeg ville nok kigge efter en opskrift på krondyr eller evt. bison, som efter min mening må være noget nær moskusokse.

For at finde temperaturer og stegetider ville jeg nok kigge efter tider på oksekød, og så ellers bruge stegetermometer.

Temp. for oksekød
Lidt rødt 55-60 c.
Svagt rødt 60-65 c.
Gennemstegt 65-68 c.

Og lige en ting til.
Nu er 7 kg. i en steg jo meget, så det kunne bestemt også være en mulighed at skære køllen i muskler og bruge dem som mindre stege.

Held og lykke med det.
Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.