Tyrkisk brød

2010-09-05
Spørgsmål fra   :  Niels Nielsen

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Brød der serves som en slags forret i Tyrkiet. Det er meget tyndt og hæver helt op og er fyldt med luft når det serveres. Når man prikker hul siver alt det varme luft ud og brødet bliver helt flad. Serveres med forskelligt dip til.


Svar   :  
Hej Niels

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg tror er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per


Hej Niels. Tyrkisk brød:

Luftbrød -forretsbrød: HEr er en opskrift fundet via google: 25 gr,gær
3 dl lunkent vand
1 æg
1 tsk salt
500 gr. hvedemel

Toppen:
1 æggeblomme piskees med 1/2 dl mælk ( eller blot youghurt) Nigella og sesamfrø = drys

Bages 6 - 8 min ved 250 grader øverst i ovenen - HOLD ØJE!

Ælt dejen smidig hæves 30 min tildækket Tænd oven Ælt dej let igennem - del i 2 stk Rul dejen meget flad Læg på bagepapir og pensl med æg+mælk eller youghurt og drys. Velbekomme spises med tomatsalza - hvidløgsdressing og dild/mint/myntedressing i små anr3etningsskåle til hver person eller hvert bord (evt tzaziki).



Se flere spørgsmål og besvarelser her.