Nugakage

2010-07-22
Spørgsmål fra   :  Doris

I opskriften indgår bl.a   :  æg sukker bagepulver mel kartoffelmel pynt flormelis margarine knust nugga

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Doris

Jeg ved ikke om du kan bruge følgende, da den hedder nougatkrans.

100 g smør el. margarine
150 g sukker ( 1 3/4 dl.)
2 æg
375 g mel ( 6 1/4 dl.)
2 tsk. bagepulver
1½ dl. mælk

Creme:
100 g smør
150 g flormelis
2 æggeblommer

Nougat:
125 g sukker
25 g mandler

arb.tid: ca 30 min.
bagetid: 1 1/4 time
Randform 1 L

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene,ét af gangen. Derefter kommes mel, bagepulver skiftevis i med mælken.

Fyld dejen i en smurt form/randform. Bag kagen/kransen ved jævn varme. 175 grader i ca. 1 1/4 time.

Imens røres smør og flormelis godet sammen til cremen. Kom æggeblommerne i ét af gangen og rør til cremen er ensartet og glat.

Herefter skold, smut og hak mandlerne groft. Smelt sukkeret lysebrunt på en tør pande. Rør de hakkede mandler i og lad det blive pænt brunt. Hæld straks den hede masse på en smurt bageplade og lad den blive kold.

Knus nougaten med noget hårdt evt. en (kød)hammer eller kom den i en egnet plastpose og knus det med en kagerulle.

Vend kagen ud af formen. Fordel cremen over og drys den knuste hårde nougat øverst.

TIPS: kagen kan evt. fælkkes og lægges sammen med cremen og den hårde nougat.
Ikke fryse egnet.

Med venlig hilsen
Irene



Se flere spørgsmål og besvarelser her.