|
gammeldags saltet rulleflæsk2010-04-02 Spørgsmål fra : jette
I opskriften indgår bl.a : svinekød
Bemærkninger :
Svar : Hej Jette
Jeg er ikke sikker på hvad du mener med saltet rulleflæsk, men det kunne være rullepølse du tænker på?
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
Et stykke slag i stribet flæsk,den strøs med salt, og lidt nitrit sål, og peber, dernæst legger jeg husblas over det hele, så hakket jeg to løg, det fordeler jeg hele vejen mit på, så syr jeg den med bomuldsgarn, trækker en net over (pølsenet) Den lægges i saltlage 3 døgn.
saltlage:
2koppe salt
3/4 kop sukker
2 tskf nitrit salt
1-2 l vand
det varmes, og piskes, til det næsten er opløst, køles lidt, dernæst lægges rulleflæsken i lagen, der hældes vand i så det dækker.
Tages derefter op og koges i rent vand, til det slipper gaflen. Spises med sennep og rugbrød.
Med venlig hilsen
tove pedersen
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|