|
chokolade vulkan 2010-03-12 Spørgsmål fra : Maria
I opskriften indgår bl.a : æg,rørsukker, mørk chokolade, mel,smør( usaltet) chokolade trøffel æg,
Bemærkninger : En chokoladekage hvor den er bagt på yder siden, men inde i kagen flyder det med chokolade.
Svar : Hej Maria
Her er opskriften med chokolade vulkaner,som jeg fandt på "til middag hos'" hjemmeside. :)
3 hele æg
• 3 æggeblommer
• 4 spsk rørsukker
• 170 g mørk chokolade, mindst 70% kakao
• 140 g usaltet smør
• 8 spsk hvedemel
• 6 chokolade trøfler
• Vanilieis eller flødeskum til servering
Fremgangsmåde:
• Forvarm ovnen til 390 º F.
• Put æg, æggeblommer og sukker i en stor skål og pisk med et håndmixer i 8 - 10 min indtil let og luftigt.
• Smelt chokolade og smør i vandbad.
• Fold forsigtigt mel i æggeblandingen. Vend en skefuld æg i den smeltede chokolade, derefter vendes forsigtigt chokolade i sammen med de resterende æg.
• Læg en skefuld af blandingen i hver af seks forme. Sæt en chokolade trøffel i midten af hver, og pas på ikke at skubbe den ned.
• Fordel resten af blandingen mellem formene så trøflen er dækket. Hver form bør være omkring 3 / 4 fyldt.
• Bages i 10 minutter eller indtil toppen er fast og begynder at stige, og knække
• Serveres med Hansen flødeis eller flødeskum
Mvh Freja
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|