Leverpostej

2010-02-25
Spørgsmål fra   :  Quisti10

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Har komplet samling af chefkokken samlet omkring 1977, men har desværre mistet gruppe 21 kort 11 håber i kan hjælpe mig. Det er den bedste leverpostej der findes. Har lavet den utallige gange. M.v.h. A.Q.


Svar   :  
Hej Quisti

500g svinelever
250g fersk spæk
1 stort løg
4 ansjoser
100g smør el. margarine
1 dl hvedemel
4 dl mælk
2 æg el.2-3 æggehvider
salt
peber
1 tsk.sukker

Hak spækket 1 til 2 gange igennem kødhakkemaskinen.Hak leveren 1 gang sammen med løg og ansjoser. I en gryde smeltes smør el. margarine, melet tilsættes og der spædes med mælken. Kog opbagningen godt igennem og kom det hakkede spæk i, så det smelter let.

Tag gyden fra varmen og tilsæt lever/løg/ansjoser/æg/krydderier og sukker.

Hæld massen i forme (3 stk a´1 l.)Bag ved 175 gr. i ca 1 tm. ( evt i vandbad).

Husk; at når leverpostej nedfryses, bør den være rå. Bag dem efterhånden. Bagte leverposteje bliver tørre ved nedfrysning.

Med venlig hilsen
Hanne



Se flere spørgsmål og besvarelser her.