brød, olivenolie, hvidløg, evt. tomater, enten i skiver eller hakket, garneret med ost.

2010-02-03
Spørgsmål fra   :  

I opskriften indgår bl.a   :  brød, olivenolie, hvidløg, evt. tomater, enten i skiver eller hakket, garneret med ost.

Bemærkninger   :  
Jeg har fået det flere gange i Italien, men mangler opskrift på det, og hvad retten hedder. Serveres som forret, eller en frokostret.


Svar   :  
Hej ??

Det hedder:
Bruschetta med tomat, basilikum, hvidløg og parmesan

Et godt franskbrød
Olivenolie
En håndfuld modne tomater
Frisk basilikum
Et stykke parmesan
1-2 fed hvidløg
Et glas ansjoser i olie

Brødet som skæres i skiver må gerne være daggammelt. Brødskiverne ristes let hvorefter de smøres med olivenolie. Tomaterne skæres i tern og blandes med friskhakket basilikum og finthakket hvidløg. Parmesanen skæres i flager og kommes i blandingen. Blandingen fordeles derefter på brødskiverne som stilles under grillen i ovnen og grilles til det syder og sprutter og parmesanen begynder at smelte. Bruschettaen serveres brandvarm som en lille appetizer eller forret, gerne med et par ansjoser på toppen.

Der er mange varianter af det - lav din egen :-)

Jette






Se flere spørgsmål og besvarelser her.