|
Syltede clementiner2009-12-14 Spørgsmål fra : tove nielsen
I opskriften indgår bl.a : jeg har mange clementiner
Bemærkninger : kunne godt tænke mig at sylte disse i både så man kunne bruge disse til pynt på kager eller dessserter
På forhånd tak
Svar : Hej tove
Her er måske noget du kan bruge, god jul.
Kog en lage af sukker, vand, lidt hvidvin og citronsaft. Hæld lagen over de skrællede mandarin- eller klementinbåde og lad bådene trække et par uger på et mørkt sted. Server bådene i frugtsalater, til kager eller is - alle vil kunne smage forskel!
Samme lage kan anvendes til at sylte hele mandariner eller klementiner, anvend da økologiske. De er flotte at have på hylden, men skåret i både eller små tern er de med deres lidt bitre og søde smag gode som tilbehør, eventuelt blandet med friske krydderurter til fisk eller fjerkræ. De små tern kan også drysses over en salat af fx frisee, rucola og fennikel. Naturligvis kan de også med fordel anvendes til kager og desserter.
Carsten
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|