klejner

2009-10-16
Spørgsmål fra   :  liselotte fleischer

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
jeg leder efter en opskrift på klejner der ikke indholder svinefedt da jeg få gæster der er muslimer. håber i kan hjælpe


Svar   :  
Hej Liselotte

ca. 50 stk klejner
1 æg,
1dl sukker,
50g smeltet smør/margarine,
2 spsk. cremefraice 38%,
1 spsk cognak, ( kan undlades),
3 dl hvedemel

Raffinol til kogning

Pisk æg og sukker luftig, tilsæt letafkølet smør/margarine, cremefraica og evt. cognacen, bland melet i og ælt alt godt Lad dejen hvile ca. 1 time på køl.

rul derefter ud på meldrysset bord og brug klejnespore,

varm fedtet op, og kog ca. 4 klejer ad gangen, vend dem under kogningen, læg dem på fedtsugende papir

Lilli



Se flere spørgsmål og besvarelser her.