|
klejner2009-10-16 Spørgsmål fra : liselotte fleischer
I opskriften indgår bl.a :
Bemærkninger : jeg leder efter en opskrift på klejner der ikke indholder svinefedt da jeg få gæster der er muslimer. håber i kan hjælpe
Svar : Hej Liselotte
ca. 50 stk klejner
1 æg,
1dl sukker,
50g smeltet smør/margarine,
2 spsk. cremefraice 38%,
1 spsk cognak, ( kan undlades),
3 dl hvedemel
Raffinol til kogning
Pisk æg og sukker luftig, tilsæt letafkølet smør/margarine, cremefraica og evt. cognacen, bland melet i og ælt alt godt
Lad dejen hvile ca. 1 time på køl.
rul derefter ud på meldrysset bord og brug klejnespore,
varm fedtet op, og kog ca. 4 klejer ad gangen, vend dem under kogningen, læg dem på fedtsugende papir
Lilli
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|