thailansk mad

2009-02-28
Spørgsmål fra   :  Thailansk mad

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Hej? Jeg søger efter thailansk mad til en projekt opgave i hjemmekundskab. Den skal ikke være for svære fordi vi går kun i 7. klasse! Det vil være en store hjælp hvis i hjalp... Tak


Svar   :  
Ja, der er nok at tage fat på. Og lækkert er det også! Denne her opsrkift kan de fleste vist finde ud af

Nem thai karry med kylling og jordnødder.
til 4 personer (kan fryses)

8(750g) kyllinge overlår
400 ml kokosmælk (ikke "light", der bare betyder, de har kommet mere vand i dåsen)
SOVS:
1 fed hvidløg, knust
2 tskf. stødt spidskommen
1 tskf stødt koriander
1 lille, frisk rød chili, finthakket (fjern evt de meget stærke kerner, og gnid dig endelig ikke i øjnene efter du har rørt ved friske chili(!))
1 tskf thai fiskesovs
4 tskf kinesisk soyasovs
2 tskf sukker (gerne mørk farin)
4 tskf frisk lime saft
1 stor spsf frisk, hakket koriander

Kom kylling og kokosmælk i en gryde, bring i kog og lad det simre uden låg i ca 20 munutter, eller til kylligen er gennem-kogt. Tag kyllingen op og gem ca 2,5dl af kokos-suppen. Skær kyllingekødet i strimler, læg det på et fad og hæld kokos-og jordnødde sovsen over.

Sovs:
Hak eller blend jordnødderne groft. Steg hvidløg, spidskommen, stødt koriander og chili i lidt olie i ca 1 minut. Hæld kokos, nødder, sovse, sukker og lime saft i gryden. Rør rundt til det hele er blandet godt og varmet igennem. Drys frisk hakket koriander over retten.

Server med kogte jasmin ris (uden salt, hvis det skal være som i Thailand)og f eks wok stegte grøntsager og/eller en blandet salat, gerne med stykker af ananas eller halv-moden mango og med en dressing af limesaft, fiskesovs og mørk farin/sukker.

God fornøjelse og velbekomme 7. klasse!

Se flere thailandske opskrifter her





Se flere spørgsmål og besvarelser her.