|
thailansk mad2009-02-28 Spørgsmål fra : Thailansk mad
I opskriften indgår bl.a :
Bemærkninger : Hej?
Jeg søger efter thailansk mad til en projekt opgave i hjemmekundskab. Den skal ikke være for svære fordi vi går kun i 7. klasse!
Det vil være en store hjælp hvis i hjalp...
Tak
Svar : Ja, der er nok at tage fat på. Og lækkert er det også!
Denne her opsrkift kan de fleste vist finde ud af
Nem thai karry med kylling og jordnødder.
til 4 personer (kan fryses)
8(750g) kyllinge overlår
400 ml kokosmælk (ikke "light", der bare betyder, de har kommet mere vand i dåsen)
SOVS:
1 fed hvidløg, knust
2 tskf. stødt spidskommen
1 tskf stødt koriander
1 lille, frisk rød chili, finthakket (fjern evt de meget stærke kerner, og gnid dig endelig ikke i øjnene efter du har rørt ved friske chili(!))
1 tskf thai fiskesovs
4 tskf kinesisk soyasovs
2 tskf sukker (gerne mørk farin)
4 tskf frisk lime saft
1 stor spsf frisk, hakket koriander
Kom kylling og kokosmælk i en gryde, bring i kog og lad det simre uden låg i ca 20 munutter, eller til kylligen er gennem-kogt.
Tag kyllingen op og gem ca 2,5dl af kokos-suppen.
Skær kyllingekødet i strimler, læg det på et fad og hæld kokos-og jordnødde sovsen over.
Sovs:
Hak eller blend jordnødderne groft.
Steg hvidløg, spidskommen, stødt koriander og chili i lidt olie i ca 1 minut.
Hæld kokos, nødder, sovse, sukker og lime saft i gryden. Rør rundt til det hele er blandet godt og varmet igennem.
Drys frisk hakket koriander over retten.
Server med kogte jasmin ris (uden salt, hvis det skal være som i Thailand)og f eks wok stegte grøntsager og/eller en blandet salat, gerne med stykker af ananas eller halv-moden mango og med en dressing af limesaft, fiskesovs og mørk farin/sukker.
God fornøjelse og velbekomme 7. klasse!
Se flere thailandske opskrifter her
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|