and stegt á la John Price

2009-02-13
Spørgsmål fra   :  Lizzie Kaas

I opskriften indgår bl.a   :  and

Bemærkninger   :  
anden koges først inden stegningen


Svar   :  
Hej Lizzie

Arb.stid: 40 min.
Koge-ogstegetid ca.1½ time.
Ikke fryseegnet.
( 4-5 pers.)

1 and 3000 g.
salt
peber
1 stor klase druer

Gnid anden indvendigt med salt og peber og fyld den med de skyllede, afribbede druer. Sy anden tæt og sirligt sammen og kom den i en gryde med spilkogende, letsaltet vand, som lige dækker. Kog anden - ja, den skal koges - under låg i ca. 1 time. Tag anden op af gryden og gem suppen, den skal bruges til sovsen og risene. Læg anden i et ovnfast fad med brystet opad, og sæt den i ovnen ved 250 gr. Steg anden til den er gyldenbrun - det varer 15-20 min.

Sovs:
smelt smørret ( 50 gr) i en gryde og rør melet ( 3 spsk), spæd med suppen ( ca. ½ l) Smag til, tilsæt evt. kulør, hvis det er nødvendigt.

Safranris:
Smelt 50 gr. smør i en gryde, lad hakkede løg ( 2 mellemstore, finthakkede) snurre klart heri. Rør 4 dl. løse ris i og rør om til risene er klare. Tilsæt koghed suppe ( ca. 1 l.) lidt ad gangen. Når risene er møre tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe. Smag risene til.

Del anden i portsionsstykker og anret den på et fad sammen med druerne.
Server safranrisen til.

Med venlig hilsen
Anne



Se flere spørgsmål og besvarelser her.