|
Fra fisk & chips2009-01-30 Spørgsmål fra : Ormar Dalsgaard
I opskriften indgår bl.a : Frityre stegt fisk, hvad er det de panerer fisken med,da det virker som den er pakket ind i gummi, men smager fortreffeligt.
Bemærkninger :
Svar : Hej Ormar
Har ikke selv prøvet denne opskrift, da friture ikke lige er mig. Måske den den heller ikke gummiagtig nok? Den står i en gammel engelsk kogebog, jeg har fået af min engelsk svigermor:
torsk eller kuller
mælk og vand
"Batter"BR>
110 gr (4oz)hvedemel
et nip salt
1 spsk olie
2,5dl (1/2 pint)lunkent vand
1 spsk citronsaft
1 æggehvide
Pocher (kog forsigtig og ikke ret længe)fisken i lige dele mælk og vand
Pisk mel, salt, olie, vand og citronsaft sammen. lad stå i 15 minutter, pisk igen og bland så den stiftpiskede æggehvide i.
Steg i hed olie, der dækker fisken helt. Dryp evt. lidt "batter" i olien for at se om det syder og olien er varm nok.
Hilsen
Susanne
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|