Fra fisk & chips

2009-01-30
Spørgsmål fra   :  Ormar Dalsgaard

I opskriften indgår bl.a   :  Frityre stegt fisk, hvad er det de panerer fisken med,da det virker som den er pakket ind i gummi, men smager fortreffeligt.

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Ormar

Har ikke selv prøvet denne opskrift, da friture ikke lige er mig. Måske den den heller ikke gummiagtig nok? Den står i en gammel engelsk kogebog, jeg har fået af min engelsk svigermor:
torsk eller kuller
mælk og vand

"Batter"BR> 110 gr (4oz)hvedemel
et nip salt
1 spsk olie
2,5dl (1/2 pint)lunkent vand
1 spsk citronsaft
1 æggehvide

Pocher (kog forsigtig og ikke ret længe)fisken i lige dele mælk og vand Pisk mel, salt, olie, vand og citronsaft sammen. lad stå i 15 minutter, pisk igen og bland så den stiftpiskede æggehvide i. Steg i hed olie, der dækker fisken helt. Dryp evt. lidt "batter" i olien for at se om det syder og olien er varm nok.

Hilsen
Susanne



Se flere spørgsmål og besvarelser her.