|
Blæksprutte arme2009-01-25 Spørgsmål fra : jan
I opskriften indgår bl.a : Blæksprutte arme
Bemærkninger : Jeg har købt 4 blæksprutte arme, ialt 2 kg.
Hvordan tilbereder jeg dem?
Glad for hjælp!!
Svar : Hej Jan
Marineret blæksprutte fra Grækenland.
6-8 portioner
1 kg blæksprutte
1 fed hvidløg, knust
1,25 dl olivenolie
1,25 dl vin eddike
salt og peber
Hiv skindet (og eventuelle indvolde og "næb")af sprutten og skyl grundigt.
Kom den i en gryde uden(!) vand. Læg låg på og lad den simre i sin egen saft over lav varme til mør. (45-60 minutter).
Dræn, afkøl, fjern evt sugekopperne ("Plasik" ringene) og skær kødet i mundfulds-stykker. Kom i en skål.
Bland hvidløg, olivenolie, eddike, salt(om nødvendigt)og peber i.
Bland grundigt, dæk til og lad det hele marinere i køleskabet i 12 timer. Rør rundt en gang imellem.
Løft op af marinaden og server med citronbåde og persille.
Giv evt. dine gæster cocktailpinde til at spise med.
Har også en opskrift på oktopus i rødvin og tomater, men det må blive en anden god gang.
Hilsen
Susanne
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|