|
Moerbradboef m/floedesovs2008-12-17 Spørgsmål fra : Vilma Bahr
I opskriften indgår bl.a : svineboerbrad [skiver]-Svampe - loeg etc etc....??
Bemærkninger :
Svar : Hej Vilma
Mørbrad à la creme:
Det hvide af 4 porrer skæres ud i ikke for tynde ringe, som svitses på en pande og lægges i et velsmurt fad. 1 stor svinemørbrad skæres ud i skiver (8-10), der bankes les, vendes i mel og brunes på en pande i rigeligt smør. Når skiverne er smukt brunede, lægges de over porreringene. Kog panden af med vand (til hjælp til sovsen - gøres også efter porrerne)
250 g champignons renses og halveres, de svitses gyldne i gryde med smør, så kommer 2½ dl. fløde + afkog fra pande, salt og peber. Jævn sovsen (evt. med en smørbolle)- smag til med en anelse citronsaft (fremhæver smagen er svampene!!) Når sovsen er klar, hældes den over kødet i fadet. Fad i ovn ved jævn varme i ca. 20 min.
Tilbehør:
Franske kartofler og lune flutes - evt. asparges kartofler.
Denne ret har jeg fra min mor fra starten af 1960 - udklip fra en avis.
Hvis man ikke kan få porrer, så kan forårsløg også anvendes!!
God fornøjelse!!
Mvh
Bodil
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|