Moerbradboef m/floedesovs

2008-12-17
Spørgsmål fra   :  Vilma Bahr

I opskriften indgår bl.a   :  svineboerbrad [skiver]-Svampe - loeg etc etc....??

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Vilma

Mørbrad à la creme:
Det hvide af 4 porrer skæres ud i ikke for tynde ringe, som svitses på en pande og lægges i et velsmurt fad. 1 stor svinemørbrad skæres ud i skiver (8-10), der bankes les, vendes i mel og brunes på en pande i rigeligt smør. Når skiverne er smukt brunede, lægges de over porreringene. Kog panden af med vand (til hjælp til sovsen - gøres også efter porrerne) 250 g champignons renses og halveres, de svitses gyldne i gryde med smør, så kommer 2½ dl. fløde + afkog fra pande, salt og peber. Jævn sovsen (evt. med en smørbolle)- smag til med en anelse citronsaft (fremhæver smagen er svampene!!) Når sovsen er klar, hældes den over kødet i fadet. Fad i ovn ved jævn varme i ca. 20 min.

Tilbehør:
Franske kartofler og lune flutes - evt. asparges kartofler.

Denne ret har jeg fra min mor fra starten af 1960 - udklip fra en avis.

Hvis man ikke kan få porrer, så kan forårsløg også anvendes!!

God fornøjelse!!
Mvh
Bodil



Se flere spørgsmål og besvarelser her.