dådyrbov i ovn

2008-09-15
Spørgsmål fra   :  Inge Augustenborg

I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har 4 kg frossen dådyrbov, som skal steges i ovnen. Hvordan tilbereder jeg den. Hvorlænge skal den stege.

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Inge

Jeg må tilstå at jeg ikke har erfaring med dådyr, og de opskrifter som vi havde på dådyrbov var med meget mindre stykker end det du skriver din bov vejer.
Om det er din bov som er meget stor, eller om det er bovene i vore opskrifter som er små ved jeg faktisk ikke.


Men det som jeg har gjort er at jeg har taget udgangpunkt i en af vore opskrifter og så ganget den op, både vægt og stegetider.

Stegetiderne skal tages med lidt forbehold, men jeg har skrevet centrumstemperature på for rød, rosa og gennemstegt, det er nemmere at regne med.

Der skal du bare huske at stegetermometeret ikke må røre ved benet, og kødet vil også gerne være mere rødt helt inde ved benet, også selvom køllen er gennemstegt, men det gør ikke noget.

Se opskriften her


Se de øvrige opskrifter på dådyrbov her

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.