Hel dampet ørred

2008-08-31
Spørgsmål fra   :  Pia

I opskriften indgår bl.a   :  Hel dampet ørred med tilbehør (ørreden skal være kold)

Bemærkninger   :  
Tilbehør af alverdens slags


Svar   :  
Hej Pia

Jeg savner at du skrev lidt mere om hvad du havde i tankerne, og hvilke kogegrej du har til rådighed. Hvis det er en hel ørred på 3-4 kg. kræver det en stor fiskekedel, en ting de færreste private har til rådighed.

Bind snor i mund og hale så den ligger på bugen og ligges i en stor fiskekedel, dampes 30 minutter stille og roligt.

Skindet skæres af ryggen på fisken hele ned, sprøjtes med mayonnaise og pyntes med rejer, friske muslinger, blækspruttearme, hele kogte asparges, citron og dild.

Alternertivt kan en ørredfilet lægges på risten over en bradepande som sættes på komfuret med vand i bunden og dækkes med folie eller en bradepande så det lukker tæt. og der skal bruges en stor spartel eller flere paletter til at løfte fisken af f.eks pizzaspade.

Hvis det er små portionsørreder på 3-400 g. så bliver opgaven jo noget nemmere, men fremgangsmåden er den sammen, dog med mindre damptid.


Endelig så kan ørredefiletter skærres i portionsstykker, dampes og portionanrettes.

Med venlig hilsen
per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.