matjesfilet hausfrauenart

2008-08-23
Spørgsmål fra   :  grith nielsen

I opskriften indgår bl.a   :  matjesfilet, sauce med æbler og løg

Bemærkninger   :  
det er især saucen, jeg gerne vil have en opskrift på


Svar   :  
Hej Grith

Jeg troede faktisk at matjes var en svensk sild, men jeg har nu kunnet læse mig frem til at den nok oprindeligt stammer fra holland, og er en nærmest rå sild da den kun har ligget i saltopløsning i et døgn.

Saucen hausfrauenart som du skriver minder jo også mere om tysk end svensk.

Jeg har været inde og kigge på flere opskrifter på tysk og engelsk, og der ligner det til at saucen er en creme fraiche dressing smagt til med sennep, syltede agurklage eller citronsaft, men hvilken smag du er ude efter ved jeg jo ikke.

Jeg har skrevet en opskrift ned som jeg håber svarer til det ønskede, og så kan du måske selv huske om det skal være den ene eller anden smag, eller måske prøve dig frem.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.