|
ris med rosiner til suppe2008-08-03 Spørgsmål fra : John Knudsen
I opskriften indgår bl.a : ris
rosiner
grønsager
Bemærkninger : ris og rosiner presses i en form og serveres i en skål blændet grønsager
Svar : Hej John
Jeg har to varianter af ris med rosiner til suppe - du får dem begge, så kan du selv vælge:
Opskrift 1:
1 dl vand
1/8 tsk. salt
1 spsk. smør
50 g løse ris
1 spsk. rosiner
Vand, salt og smør bringes i kog, og risene drysses i og koger under tætsluttende låg i 12 minutter ved svag varme.
Herefter står de (stadig med låg på) i 12 minutter. Risene kan blandes med rosiner og presses i f.eks. smurte æggebægre.
Opskrift 2:
7 dl vand
1 dl grødris
2 dl rosiner
1 tsk. salt
Vand, rosiner og ris blandes og kommer i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og kog i knap 1 time ved SVAG varme.
Afkøles i en skål, og serveres til suppen. Det bliver en ret fast masse, der nærmest kan skæres.
Med venlig hilsen
Caisy
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|