bolle dej

2008-07-31
Spørgsmål fra   :  Benitta Petersen

I opskriften indgår bl.a   :  ligemeget

Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskrift på en dej man kan lave om aften og sætte i køleskabet og derefter bage om morgenen:-)


Svar   :  
Hej Benitta

Der er en opskrift her:

25 g gær
2 dl mælk
½ dl kærnemælk
25 g blødt smør
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
175 g fuldkornshvedemel
250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Pensling
1 sammenpisket æg


Bagetid: Sæt bollerne i en kold ovn - indstil på 200° og bag ca. 25 min.


Aftenen før: Rør gæren ud i mælken. Tilsæt kærnemælk og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen sammen. Tag den ud på meldrysset bord, og ælt den igennem med så meget mel, at den stadig er blød og smidig. Del dejen i 12-15 stykker, der trilles til boller og anbringes på bagepapir eller en smurt bageplade. Dæk bollerne med et fugtigt klæde og stil dem i køleskabet natten over.

Næste morgen: Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen.

Med venlig hilsen
Thomas



Se flere spørgsmål og besvarelser her.