|
kylling kijev2008-07-17 Spørgsmål fra : Lisbeth H Jensen
I opskriften indgår bl.a :
Bemærkninger :
Svar : Hej Lisbeth
Kylling Kiev med basilikumsmør
Ingredienser
30 g blødt smør
4 spsk friske basilikumblade, finthakkede
1/4 tsk fint salt
friskkværnet peber
4 kyllingefileter (ca. 500 g)
1 æggehvide
75 g cornflakes
Mini - hasselbackkartofler
1 kg små, faste kartofler, skrællede
25 g smør
1 tsk fint salt
friskkværnet peber
500 g cherrytomater eller blommetomater, på stilk
Salat
1 liter blandet grøn salat, fx rødbedeblade og rucolasalat (ca. 100 g)
2 spsk olivenolie
1/2 spsk hvidvinseddike
1/4 tsk fint salt
Stegetid: Ca. 45 min. ved 200° - varmluft.
Fremgangsmåde
Rør smørret med basilikum, salt og peber. Bank kyllingefileterne forsigtigt med en kødhammer (den flade side), så de bliver ca. en halv gang så store. Sørg for, at kanterne er tynde. Fordel basilikumsmørret på fileterne. Fold en kant på ca. 1/2 cm ind i hver side af kødet. Fold derefter kødet sammen, så basilikumsmørret er lukket helt inde. Luk hver pakke med en kødnål. Pisk æggehviden sammen og knus cornflakes'ene groft. Vend først pakkerne i æggehvide og derefter i cornflakes. Læg kyllingepakkerne på en plade med bagepapir.
Mini-hasselbackkartofler: Skær hver kartoffel næsten igennem i tynde skiver - kartoflen hænger sammen i bunden. Smelt smørret og tilsæt salt og peber. Pensl kartoflerne med halvdelen af smørret.
Læg tomaterne med stilke i et ovnfast fad og pensl dem med resten af smørret.
Steg først kartoflerne nederst i ovnen i ca. 15 min. Stil derefter kødet ind midt i ovnen og steg videre i ca. 18 min. Stil til sidst tomaterne ind øverst i ovnen og steg dem med de sidste 12 min. af stegetiden - ca. 45 min. i alt.
Salat: Vend den grønne salat med en dressing, pisket sammen af olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber.
Med venlig hilsen
Carsten
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|