Dyrrekølle på grill

2008-07-10
Spørgsmål fra   :  Torben Haenschke

I opskriften indgår bl.a   :  Dyrekølle

Bemærkninger   :  
Kan man grille en dyrekølle på grillen uden at fjerne benet først ?


Svar   :  
Hej Torben

Der er ikke noget i vejen for at du griller dyrekøllen med ben.

Fordelen ved at udbene køllen er at det nederste af køllen ikke bliver så tørt, at kødet inderst ved benet ikke bliver så rødt og at det er nemmere at skære nogle pæne skiver.

Det tager lidt tid at udbene køllen men er ikke så svært enda.

Du starter i den tykke ende med at skære rundt om benet, helt tæt på benet, og det bliver du ved med, og lidt efter lidt kommer du ind i køllen, det er faktisk sådan at du næsten kan krænge vrangen ud på kødet.

Der hvor det bliver svært er nede ved knæledet, her skal du passe på at du ikke skærer gennem hinderne, og så skal man lige finde ledsamlingen for at kunne skære benet ud.

Det nederste, mener det heder underløberen, skal blive sidende på.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.